Madens Folkemøde samler hvert år Maddanmark - madprofessionelle, foodies og familier - til den vigtige samtale om, hvor Danmark skal hen som madland. Om det, der ligger på vores tallerkener, og de ressourcer, vi bruger på det.

I 2025 planlægger vi indtil videre fem scener, som egner sig til samtaleformater af alle slags:

  • Hovedscenen: Madens Folkemødes egne store scene. Plads til alle emner og mange deltagere.
  • Fratergården: En mindre scene egnet til vidensoplæg eller samtaler med op til 3 pax. Beliggende i en lille gårdhave på siden af Klosterkirken
  • Den Cirkulære Scene: Fokus på det ressourceforbrug, som ligger rundt om maden (madspild, sidestrømme, emballage, energi mv.).
  • Sundhedsscenen: Fokus på madens betydning for menneskers sundhed og trivsel.
  • Klosterkirken: En særlig scene i det smukke kirkerum, som kan bruges til udvalgte samtaler og oplæg.

Desuden findes Køkkenscenen og Markedsscenen, som er primært dedikeret til madhåndværk, men også kan bruges til samtaler med fokus på råvarer, produkter og madlaving.

Der afsættes 30-45 minutter til hvert indslag, og der vil til alle scener være knyttet en scenekoordinator, som hjælper med ind- og udryk, lyd mv.

Start Up Der Forandrer

Det er gratis at bruge vores scener, men da vi har begrænset plads og gerne vil sikre relevans, sammenhæng og bredde i programmet, har vi en ansøgningsprocedure for de indslag, der skal med på vores debatscener.

Det betyder, at man i første omgang sender sin idé ind via tilmeldingsskemaet. Jo bedre ideen er gennemtænkt, des nemmere har vi ved at tage stilling til den og få den placeret rigtigt på dag, tid og sted.

Hvis mange foreslår indslag, som drejer sig om samme tema, kan vi finde på at matche jer med andre aktører for at afklare, om I evt. kan arrangere indslaget sammen.

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I vil vende en idé eller få noget sparring.

Der er deadline for tilmelding 18. februar 2025.

Debatten 'Har det nye nordiske køkken stadig relevans?', hvor der skrælles kartofler, mens der samtales
Debatten 'Har det nye nordiske køkken stadig relevans?', hvor der skrælles kartofler, mens der samtales

Vi prioriterer debatter i vores udvælgelse og programlægning, der:

  • Bidrager med noget nyt
  • Er konstruktive og fokuserer på den løsningsorienterede samtale og bevæger sig væk fra skyttegravene – dog altid med begavet modspil
  • Er nyskabende og udfordrer det traditionelle debat-setup
  • Indeholder noget sjovt, anderledes eller overraskende
  • Inddrager publikum aktivt
  • I videst muligt omfang giver bredde i temaer, afsendere, politiske holdninger, køn og alder
  • Involverer smag. Det er bare bedre at diskutere mad, man kan smage!

Har du spørgsmål til debatterne kan du kontakte Stine Lolk på stine@thefoodproject.dk eller tlf. 53 88 28 03

Tilmeld en debat, talk eller samtale