Til Faglig Fredag fik køkkenprofessionelle tips og konkrete værktøjer til at løfte deres grønne køkken med mejeriprodukter og okse.

Programmet bestod af masterclasses med kokke og eksperter, en rundtur på folkemødepladsen og smagsprøver på morgendagens mad.


Program


Kl. 10.00
Det planterige måltid med kød og mejeri – er det vanvittigt, vittigt eller almindelig sund fornuft?

Velkomst ved dagens vært, Trine Krebs, grøn chef i Food Organisation of Denmark.

Kl. 10.15 - 11.45
Det Grønne Køkken med mejeri

Ostekommunikatør Camilla Bojsen-Møller og kok Rasmus Bredahl tager dig på smagetur rundt i det danske mejerilandskab. Du får inspiration, smagsprøver og gode ideer til at servere måltider med meget grønt tilsmagt med mejeri, der får det hele til at glide.

Kl. 12.00 - 12.30
Madprofessionel rundtur på folkemødepladsen

En guidet tur rundt på folkemødepladsen, hvor du møder udstillerne og smager det, de har med

Kl. 12.30 - 13.30
Pause

Du får en drikkebillet, du kan bruge i Folkemødebaren, og der er rig mulighed for at købe frokost på pladsen.

Kl. 13.30 - 15.00
Planterige måltider med oksekød i praksis

Kokkene Christine Bille Nielsen og Uffe Kjeldgaard Truelsen viser, hvordan du kan booste både smagen og næringen i de grønne retter ved at tilsætte oksekød i de rette mængder og på den helt rigtige måde. Oplægget er en masterclass, så du kan sidde og nyde madlavningen, smage med og stille spørgsmål. 

Faglig Fredag er støttet af Kvægafgiftsfonden og Mælkeafgiftsfonden.