Krenkerup Ølbarer

Det lokale bryggeri på Lolland glæder sig til igen at være en del af Madens Folkemøde!

Her brygges øl på rene råvarer uden tilsætningsstoffer, men med masser af passion og historie. Høstet på Krenkerups egne marker; brygget og tappet på Krenkerup Gods i smukke omgivelser på Lolland. I mere end 16 år har de leveret øl i særklasse til nogle af landets bedste restauranter og specialbutikker. 

I begge Krenkerups barer kan du købe øl, lokale læskedrikke samt støtte Madens Folkemøde ved at købe en mulepose eller støttearmbånd.

Find Krenkerups ølvogn på Torvet og deres hestevogn på Kirkepladsen

Isvilde Ismejeri

Velkommen til Isvilde – med passion for smag, kvalitet og bæredygtighed. Isvilde er en kærlighedserklæring til håndværket, de lokale råvarer og bæredygtighed. 

Isvilde arbejder tæt sammen med lokale producenter, og bruger blandt andet biodynamisk mælk fra Øllingegård, som giver en helt særlig kvalitet og dybde. Samtidig er de stolte af, at 40 % af deres sortiment er plantebaseret – som et led i deres bæredygtige tilgang. 

Isvildes ejer, Carina Skjoldemose, sanker selv efter sæson, og udvikler alle opskrifter fra bunden med de bedste lokale råvarer. Målet er at skabe is, der ikke kun smager godt, men også inspirerer den madelskende og professionelle forbruger til at tænke på nye måder.

Smag de lækre is med smag af tang fra Nordsjælland, Jordbær & Rabarber fra Rokkedysse eller Vanilje fra Social Vanilla og Chokolade fra Friis Holm.

Du finder Isvildes isvogn på Torvet.

Lejre Mikropølsemageri

Hos Lejre Mikropølsemageri brænder de for ægte pølsemagerhåndværk. De skaber håndlavede kvalitetsgrillpølser, baseret på mere end 50 års familieopskrifter og en kompromisløs tilgang til smag og råvarer.

Bag mikropølsemageriet står Henrik Rasmussen, en dedikeret pølsemager, der viderefører stolte traditioner med fokus på kvalitet, bæredygtighed og lokale ingredienser. De samarbejder med passionerede producenter og udvælger omhyggeligt de bedste råvarer, så hver enkelt lever op til deres høje standarder.

Fra krydrede chilipølser til saftige vildtpølser med bacon og ramsløg – de laver pølser, der ikke bare mætter, men begejstrer. De tror på, at god mad skaber gode oplevelser, og derfor går de aldrig på kompromis med håndværket.

Besøg Lejre Mikropølsemageris pølsevogn på Kirkepladsen.

Ubuntu Coffee Roasters

Ubuntu er ikke bare et risteri – det er en mission. De ønsker at blande den livlige afrikanske kaffekultur med Danmarks hyggestemning, samtidig med at de bygger fællesskab, respekterer naturen og leverer fantastisk kaffe.

Ubuntu håndrister kaffebønner med præcision, passion og stolthed, og bringer de rige aromaer og smage fra hele verden til din kop. Den dybe respekt for naturen stammer fra deres namibiske rødder, hvor miljøbeskyttelse er en del af deres DNA. Derfor kommer deres kaffebønner fra etiske, bæredygtige kilder. Hver kop du nyder, er godt for både planeten og de mennesker, der dyrker den.

Deres funky mobile kaffebar, Shanty Town, er inspireret af Afrikas farverige bosættelser - som en hyldest til deres hjem, dets folk, kultur og mangfoldighed.

Ubuntus kaffevogn kan besøges på Torvet.

Dining By Jyrk

Henrik Jyrk er en prisvindende kok, hvis mission er at gøre kvalitetsmad tilgængelig for så mange mennesker som muligt, med en fusionsstil, der er en kombination af moderne og klassiske trends fra nordiske til asiatiske lande. Det gør han med respekt for oprindelse og naturlig smag og et indgående kendskab til Michelinkøkkenets høje standarder.

Hans mål er at bringe sin store erfaring direkte til sine gæster og skabe glæde med fremragende mad.

Kom forbi Dining By Jyrks foodtruck og smag blandt andet Kung Fu Sandwichen, som er lavet med masser af omtanke på råvarerne, kvaliteten og smagen.

Du finder Dining By Jyrk foodtrucken i Hollands Gaard.

Hideaway Vinbar

Hideaway Vingård er en af landets første vingårde grundlagt i 2006, efter lang tids søgen efter den bedste klimatiske- og geografiske placering for en dansk erhvervsvingård. Vingården ligger på toppen af Fejø midt i øens smukkeste natur, og vinene udtrykker den unikke jordbund, og det næsten middelhavsagtige mikroklima, der er på Fejø.

Karin Hvidtfeldt, der står bag fra Hideaway Vingård blev i 2024 tildelt Andreas Harders Mindepris for at skabe et unikt sted på Fejø med fokus på biodiversitet og økologi. 

I vinbaren kan man smage alt fra mousserende, rosé og hvid til rødvin og orangevin.

Find Hideaway Vinbar på Torvet.

ZBC FOOD Næstved

ZBC FOOD Næstved er for dem, som gerne vil have en Erhvervsuddannelse inden for fødevarer.

ZBC er en af de førende skoler inden for mad og restaurationsbranchen i Danmark. Udover at være Danmarks største skole, stræber de konstant efter at være de absolut bedste. Underviserne udvikler og fornyer hele tiden deres tilgang, samtidig med at de fokuserer på det håndværk og de traditioner, der giver en god madoplevelse. Deres fokus er på at give de studerendes kvalitet og service i tankerne.

På ZBC Næstved kan man læse til bager, ernæringsassistent, ​​tjener og gourmetslagter.

Mød eleverne fra ZBC FOOD Næstved i deres foodtruck, som blandt andet serverer Poke Bowl, Polenta Fritter med Vesterhavsost & Dip og Blød Taco med Flankesteak og salsa.

Find ZBC FOOD Næstveds foodtruck på Kirkepladsen.

CELF FOOD

Mød CELF, Center for Erhvervsrettede uddannelser på Lolland-Falster, når de besøger Madens Folkemøde med deres foodtruck. Eleverne fra fødevareuddannelserne som kok, ernæringsassistent, tjener og bager serverer Clarias - en fisk med lavt klimaaftryk serveret i tre varianter.

På fødevareuddannelserne arbejder elever kreativt med lokale bæredygtige råvarer i deres topmoderne undervisningskøkkener på CELF. De lærer om anretningsteknikker, gæstebetjening og kommunikation indenfor fagene.

CELFs ambition er, at eleverne bliver blandt de bedste i deres fag, kan spotte kvalitet i råvarer, kan kommunikere det gode måltid i forhold til målgrupperne og selvfølgelig har helt styr på hygiejne og egenkontrol. 

Find CELF FOODs foodtruck på Kirkepladsen.

CELFs deltagelse i Madens Folkemøde er støttet af midler fra Region Sjælland og er en del af aktiviteterne i projekt Grøn innovation med lokale fødevarer i Femern Belt.