Madens Folkemøde fuldender årets program: Engagerede madnørder, lokale smagsoplevelser, aktuelle debatter og nye scener
Med tre uger til Madens Folkemøde, der foregår på Lolland-Falster den 31. maj – 1. juni 2024, er det fulde program nu offentliggjort.
Gæsterne kan glæde sig til mere end 100 aktiviteter fordelt på ni scener, 80 spændende stande, et lækkert madprogram og inspirerende indslag med nogle af landets mest engagerede madnørder.
Man kan f.eks. høre om Adam Prices passion for buejagt. Opleve to af finalisterne fra Alene i Vildmarken, Anne Kjær Lindegaard og Ulrik Ørskov, lave mad over bål. Blive klogere på, hvordan man lever bedst i bunkeren, når katastrofeforskeren Rasmus Dahlberg, selvforsyneren Frank Erichsen og madanmelderen Ole Troelsø sætter hinanden stævne. Høre Claus Meyer og Gordon P. Henriksen tale om vildt som råvare. Smage forfatter og influencer Karen-Elisabeth Gadtofts ynglingssmoothies og hendes bud på lækker grøn hverdagsmad. Opleve forfatter Helle Helle fortælle om smørrebrød og det sønderjyske kagebord.
Mød politikerne
Og så er der stor politisk bevågenhed i år. Fødevareminister Jacob Jensen inviterer fredag til en samtale om, hvordan vi kan bringe vores kulinariske arv i spil og pege på løsninger for fremtidens bæredygtige madkultur. Debatten bringer ny viden om danskernes madkompetencer i spil og markerer samtidig lanceringen af fødevareministerens projekt Fortiden i fremtidens mad.
Fredag er der også mulighed for at møde en række repræsentanter for en bred vifte af Folketingets partier i Åbent Folketing, hvor bl.a. Ida Auken (S), Charlotte Bagge (M), Christian Friis Bach (R) og Iben Krog (V) stiller op til spørgsmål og debat om vejen frem for dansk frugt og grønt.
Ny scener sætter sundhed og iværksætteri på dagsordenen
Sundhed og iværksætteri er to emner, som optager danskerne og fødevarebranchen i de her år. Og det er derfor de to emner, som er udgangspunktet for årets to nye scener.
Fredag 31. maj har Fremtidens Fødevarer fokus på innovation og bæredygtighed. Her undersøger iværksættere, forskere og nogle af de største interesseorganisationer, hvordan vi skaber innovation og fødevarestartups, der forandrer verden.
På den nye Sundhedsscene er der også spændende viden at hente i bl.a. Københavns Universitets indslag om vores tarmmikrobiom, Umahro Cadogans oplæg om madtrends og Skarø Is’ fortælling om deres arbejde med at lave sund is.
Om årets samlede program siger Stine Lolk, direktør i Madens Folkemøde:
”Jeg er utrolig stolt at det program, vi har sammensat i år. Det er et ambitiøst program, der tager fat i de vigtige samtaler, som finder sted i samfundet i øjeblikket. Om madens rolle i forhold til klima, biodiversitet, folkesundhed, dyrkningsmetoder og globalisering. Samtidig er der masser af madnørderi, sjove madoplevelser for hele familien, lækker mad og dygtige producenter, der serverer lokale smagsoplevelser”, siger Stine Lolk, direktør for Madens Folkemøde.
Madens Folkemøde forventer op mod 10.000 gæster til femte udgave af folkemødet.
Madens Folkemøde foregår 31. maj – 1. juni 2024 på Engestofte Gods på Lolland. Folkemødet er støttet af en række partnere, herunder Lolland Kommune, Guldborgsund Kommune, Business Lolland-Falster, Lidl Danmark, DI Fødevarer, Landbrug & Fødevarer og Region Sjælland.