7 hurtige med: Vært i Det Vilde Køkken, Gordon P. Henriksen
Læs med her, hvor vært i Det Vilde Køkken, Gordon P. Henriksen, fortæller om kaffe i det fri, skarvjagt og vigtigheden af at have kontakt med naturen.
Du kender ham fra "Fisketegn" på Radio24syv og "Storrygeren" på DR. Lystfisker Gordon P. Henriksen er vært i Det Vilde Køkken på Madens Folkemøde, hvor han dykker ned i det vilde køkkens skatkammer.
Hvad har du i dit køkken, som de færreste har?
Som jæger har man lidt af hvert når det gælder udstyr. Jeg har blandt en endetarmsudtrækker. Det lyder ret bestialsk, og det er det jo egentlig også. Men når man står ude i skoven og skal fjerne hjerte og indvolde på dyret, så er det et praktisk værktøj. Det hedder at brække et dyr, når man fjerner alt, der ikke er kød, knogler og pels. Og her er endetarmsudtrækkeren altså smart, fordi du kan skære hygiejnisk og dermed sikre, at du kan bruge mest muligt at kødet.
Hvad er dit bedste madminde?
Det må være kaffestunder i det fri. Det, jeg laver oftest både i mit eget køkken og når jeg laver mad i det fri, er en rigtig god kop kaffe. Kaffe i det fri smager bare bedre. Og jeg synes, at alle bør have en kaffekedel til bålet, som de kan tage med på tur. Det giver et hyggeligt afbræk i fisketuren, når du stiller fiskestangen, tænder op i bålet og laver en god kop kaffe. Det kan være højdepunktet på en fisketur, især hvis du ikke har fanget noget…
Hvilken ret kan du spise igen og igen?
Det må være tacos – jeg har rejst og boet i Mexico, og jeg elsker tacos i alle afskygninger. En af favoritterne er taco med braiseret hare. Harekødet har en rigtig dejlig smag, der passer godt til det mexicanske køkken. Og så med masser af salsa og koriander, selvfølgelig.
Hvad er dit næste madeventyr?
I starten af næste år skal jeg til Florida, hvor jeg skal jage leguaner med et luftgevær. Det er til min næste bog. I Florida er leguanen invasiv, så man regulerer bestanden, og det skal jeg og en kammerat og en fotograf/fotografen Columbus Leth over for at prøve. Og jeg kan ikke udelukke, at vi laver en leguan taco.
Hvilken råvare er i din optik undervurderet?
Åh, der er mange. En af dem er skarven. I Danmark må man kun regulere skarven, derfor har den ikke en jagtsæson. Det betyder også, at du ikke må sælge skarv. Så den eneste måde du kan få skarv, er, hvis du enten selv eller nogen du kender skyder en skarv. Kødet fra en skarv smager ret kraftigt – jeg synes, det er en superdejlig smag. Det passer godt til det asiatiske køkken, som jeg elsker. Jeg laver for eksempel en skarv bao, som smager himmelsk. – Og så lyder det genialt prøv lige selv at sige det: ”Skarv bao”
Hvad synes du, vi skal tale om på Madens Folkemøde i år?
Jeg synes, vi skal tale mere om kontakten til naturen, som vi jo alle på en eller anden måde søger. Jeg finder den kontakt ved at høste i naturen – sanke, gå på jagt og fiske. Når jeg fanger en fisk og laver et måltid med det, jeg har fanget, så mærker jeg den fulde effekt af, hvor råvarer kommer fra. Naturen.
Hvad glæder du til dig at opleve på Madens Folkemøde?
Jeg glæder mig til at møde en masse passionerede mennesker, der brænder for mad. Bålmad, kaffe, vild mad, alle slags mad! Jeg elsker at være sammen med passionerede og dygtige mennesker, der kan lære mig noget nyt.
Du kan møde Gordon P. Henriksen hele fredag den 2. juni, hvor han er vært i Det Vilde Køkken på Madens Folkemøde.
Skriv dig op til vores nyhedsbrev
Indslaget "7 hurtige med" er fra vores nyhedsbrev. Her får du folkemøde-anbefalinger, tips til programmet, konkurrencer og meget mere direkte i indbakken.
Du kan skrive dig op til vores nyhedsbrev her.