7 hurtige med: Vært i Det Grønne Køkken, Trine Krebs

7 hurtige med: Vært i Det Grønne Køkken, Trine Krebs

Mød Trine Krebs, bælgfrugtsentusiast og årets vært i Det Grønne Køkken på Madens Folkemøde. Trine Krebs medvirker i ”7 hurtige med” fra vores nyhedsbrev, hvor du møder et madøre fra folkemødets bagland.

Trine Krebs er økologisk jordbruger, bælgfrugtsentusiast og grøntsagsforkæmper. I år skal hun være vært i Det Grønne Køkken, hvor hun sammen med dedikerede madfolk skal give gæsterne på Madens Folkemøde inspiration og tips til mere grøn mad. 

Trine Krebs er med i vores indslag "7 hurtige med". Vi giver ordet til Trine Krebs.

Hvad har du i dit køkken, som de færreste har? 
Et evigt bælgfrugtberedskab. Jeg har altid tørrede bælgfrugter, bælgfrugter, der står i blød og bælgfrugter, der står i marinade klar til at spise. Hemmeligheden til at spise flere bælgfrugter er at gøre det nemt. Drop dogmerne. Kog bælgfrugterne, når du har tid. Lav store portioner. Lad dem stå i blød i køleskabet i flere dage. Gør det nemt, så du hurtigt kan lave god og nærende mad hver dag.  

Hvad er dit bedste madminde? 
Familiemiddagene hos min farmor og farfar. Min farmor fik hjælp af den lokale kogekone, Oda. Så stod de der, to store, stærke kvinder, og lavede mad i dagevis, mens de sludrede og fik vendt verdenssituationen. Jeg husker især supperne med fedtperler og masser af smag. 

Hvilken ret kan du spise igen og igen? 
Uh, det er svært at vælge. Men én ting, jeg aldrig bliver træt af, er en god kartoffelmos. For eksempel findes der et væld af variationer af brændende kærlighed. Og det behøver ikke være med bacon. Du kan skære knoldselleri i tynde skiver og bage dem sprøde i ovnen med røget salt, og drysse på din mos. Eller stege nogle grøntsager i en smule svinefedt. Mulighederne er uendelige.

Hvad er dit næste madeventyr?
Jeg bor på en gård i Lejre. Og jeg har lige lavet en aftale med to unge gartnere, der skal dyrke grøntsager på min jord. De flytter ind her til foråret. Dét er lykken for mig: at gå ud i min have og høste alle mulige dejlige grøntsager. Det er så dejligt at kunne vælge sin mad med sanselighed. Så det er mit næste madeventyr.

Hvilken råvare er i din optik undervurderet? 
Planter i alle afskygninger er undervurderede. Der er så meget smag, variation og sanselighed i planter. Det kræver selvfølgelig, at planterne er friske og produceret af dygtige mennesker. Jeg ville ønske, at alle mennesker oplever, hvor dejlige planter kan være, når de er tilberedt rigtigt. Den grønne omstilling bliver ikke drevet af sundhed eller et ønske om at redde planeten. Det er velsmag, der skal være motor, og det er min mission at vise folk, at plantemad er fyldt med smag.

Hvad synes du, vi skal tale om på Madens Folkemøde i år?
Vi skal tale om det kæmpe paradoks, at dem, der tager det store slæb og laver vores mad, er så dårligt lønnede. Maden spiller en vigtig rolle i stort set alle af de kriser, vi står i - klima, sundhed, bæredygtighed. Det håber jeg, vi skal tale en masse om på Madens Folkemøde.

Hvad glæder du dig til at opleve på Madens Folkemøde?
Åh, det er mange ting. Jeg glæder mig til at give en masse inspiration. Jeg glæder mig til at dedikerede madmennesker stiller deres viden til rådighed for alle folkemødets gæster, der forhåbentlig går hjem fra Madens Folkemøde og tænker; ”Jeg skal i køkkenet og give den en skalle med knoldsellerien!”


Du kan opleve Trine Krebs som vært på Den Grønne Scene på Madens Folkemøde den 2. - 3. juni 2023. 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Indslaget "7 hurtige med" er fra vores nyhedsbrev. Her får du folkemøde-anbefalinger, tips til programmet, konkurrencer og meget mere direkte i indbakken. 

Du kan skrive dig op til vores nyhedsbrev her.