Pressemeddelelse udsendt 10. maj 2024

Med tre uger til Madens Folkemøde er det fulde program nu offentliggjort. Programmet rummer bl.a. mere end 100 aktiviteter fordelt på ni scener, over 80 stande med dygtige producenter og nogle af landets vigtigste og mest toneangivende organisationer og virksomheder.

Samtidig kan Madens Folkemøde præsentere et ambitiøst brancheprogram, der rummer et nationalt topmøde, hvor en række avlere, politikere og interesseorganisationer stiller spørgsmålet: Hvordan sikrer vi, at der også er dansk frugt og grønt på hylderne til de næste generationer?

Brancheprogrammet består også af Faglig Fredag med inspiration til det grønne køkken for landets køkkenprofessionelle samt mini-konferencen Mental Trivsel på Menuen, som sætter fokus på arbejdsmiljø og kultur i den danske restaurantbranche.

Politisk bevågenhed
Fødevareminister Jacob Jensen inviterer fredag til en samtale om, hvordan vi kan bringe vores kulinariske arv i spil og pege på løsninger for fremtidens bæredygtige madkultur. Debatten bringer ny viden om danskernes madkompetencer i spil og markerer samtidig lanceringen af fødevareministerens projekt Fortiden i fremtidens mad.

Fredag er det også muligt at møde en række repræsentanter for en bred vifte af Folketingets partier i Åbent Folketing, hvor bl.a. Ida Auken (S), Charlotte Bagge (M), Christian Friis Bach (R) og Iben Krog (V) stiller op til spørgsmål og debat. 

To nye scener
Sundhed og iværksætteri er to emner, som optager fødevarebranchen, og som derfor danner udgangspunktet for to nye scener på Madens Folkemøde.

 Fredag 31. maj har Fremtidens Fødevarer fokus på innovation og bæredygtighed. Her undersøger iværksættere, forskere og nogle af de største interesseorganisationer, hvordan vi skaber innovation og fødevarestartups, der forandrer verden.

På den nye Sundhedsscene er der også spændende viden at hente for branchen i bl.a. samtalen om kampagners evner til at flytte danskernes adfærd i en grønnere retning og debatten om at sænke momsen på frugt og grønt.

I år præsenterer vi det hidtil mest ambitiøse program på Madens Folkemøde. Der er deltagelse fra regeringen, en række fødevareordførere, førende forskere, toppen af erhvervslivet, de store organisationer og masser af ildsjæle og madinteresserede. Brancheprogrammet cementerer Madens Folkemødes position som det vigtigste samlingspunkt for alle, der arbejder med mad, og vi glæder os til at slå dørene op den 31. maj og 1. juni”, udtaler Stine Lolk, direktør i Madens Folkemøde.

Madens Folkemøde forventer op mod 10.000 gæster til femte udgave af folkemødet.

Hent pressefotos her.

Kontakt

Folkemødedirektør, Stine Lolk
E: stine@thefoodproject.dk
T: +45 5388 2803

Presseansvarlig Ida-Maj Fiskbæk
E: idamaj@thefoodproject.dk
T: +45 5025 6523

Fakta om Madens Folkemøde

  • Afholdes 30. maj – 1. juni 2024 på Engestofte Gods på Lolland-Falster
  • Op mod 10.000 gæster forventes at besøge Madens Folkemøde
  • Over 200 fødevarevirksomheder, producenter, madhåndværkere og organisationer bidrager med aktiviteter og madoplevelser.
  • Hele programmet findes på madensfolkemode.dk/program-2024/
  • Madens Folkemøde er blandt andet støttet af Guldborgsund Kommune, Lolland Kommune, Visit Lolland-Falster, Region Sjælland, DI Fødevarer, Lidl Danmark og Landbrug & Fødevarer.

Billetter

  • To dages-billet: 100 kr. i forsalg (110 kr. i døren)
  • Èn dag (fredag eller lørdag): 70 kr. (80 kr. i døren)
  • Børn til og med 12 år og studerende: Gratis

Link til billetsalg: www.madbillet.dk/show/event/mfm2024

Overnatningstilbud
Campingpas: 250 kroner.

Transport
Der er busser til og fra København fredag og lørdag 31. maj og 1. juni. Hvis man er i egen bil, er der gode parkeringsforhold ved godset. Derudover er der gode muligheder for offentlig transport.

Se flere overnatningstilbud samt detaljer om transport på www.madensfolkemode.dk