- Madens Folkemøde
- Det Grønne Museum
Samtalekøkken: Tysk madkultur i Danmark
- Fredag 16.00
- Nykøbing F. Teater Foyer
- Debat & samtale
- Kultur
- Madhåndværk
Hvordan har tysk madkultur sat sit præg på det danske køkken – og vores forestillinger om, hvad der egentlig er “dansk” mad?
Madhistoriker og museumsinspektør for Det Grønne Museum Bettina Buhl og kulinarisk leder Per Mandrup inviterer til et sanseligt samtalekøkken, hvor historiske opskrifter, smagsprøver og kulturelle anekdoter væves sammen i en levende samtale.
Med udgangspunkt i Danmarks første ’Koge Bog’ fra 1600-tallet, dykker vi ned i både råvarer, retter og anekdoter - fx om brunsvigeren og pølsevognens tyske oprindelse. Undervejs forkæles publikum med en god kop kaffe og et stykke brunsviger, bagt af Per Mandrup.
Velmødt til et arrangement med både viden, varme og velsmag – og måske et par punkterede madmyter undervejs.
Indslaget er en del af 'Madkulturel bro over Femern Bælt', som er støttet af Region Sjælland.