• Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab – KU FOOD

Forarbejdede Plantebaserede Fødevarer - kan de bidrage positivt til vores sundhed?

  • Lørdag 10.00
  • Sundhedsscenen
  • Debat & samtale
  • Sundhed

Forarbejdede fødevarer er en integreret del af vores moderne kost, men debatten om ultraforarbejdede fødevarer er stigende. Dette oplæg vil forsøge at nuancere diskussionen omkring forarbejdede plantebaserede fødevarer ved at oplyse om forskellige typer af forarbejdning. Der vil være specielt fokus på, hvordan man som forbruger bliver bedre klædt på til at forstå forskellen på grader af forarbejdning, og hvorfor det kan være en god idé at forarbejde plantebaserede fødevarer for at forbedre ernæringskvaliteten af planteproteiner.

Udover den industrielle forarbejdning udfører vi også en række forskellige forarbejdningsprocesser i køkkenet, som også har betydning for sundheden. Vi kan fra forskningen pege på at det at forarbejde ikke er entydigt sort-hvidt. Det er op til os forskere, producenter og forbrugere sammen at finde en balance. Lad os diskutere, hvordan forarbejdede plantebaserede fødevarer kan bidrage positivt til vores sundhed, velvære og den grønne omstilling.

Tider og område

Dato
Tidspunkt Område
17. MAJ
Kl. 10.00 Sundhedsscenen

Arrangøren

Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab – KU FOOD

Website