- Fødevarealliancen
Regenerativt landbrug er landet - globalt og lokalt
- Fredag 16.00
- Sparekassen Sjælland-Fyn
- Debat & samtale
- Bæredygtighed
- Landbrug
Regenerativt landbrug vinder hastigt frem, ikke kun blandt nye progressive jordbrugere, men også hos de helt tunge drenge i klassen. Blandt fødevareindustriens sværvægtere se regenerativ praksis som en ny og bæredygtig løsning på fremtidens udfordringer, når det kommer til klima, biodiversitet og jordens sundhed.
Til forskel fra økologi, hvor der er udstrakte certificeringer i hele verden, så er den regenerative praksis en ny og endnu ”fri fugl”, uden regler, lovgivning, bindinger, Ø-mærke og kongekrone. Men hvilken slags fugl er det egentlig, der er landet?
Spørgsmålene står i kø, og debatterne er mange og lange, når det kommer til regenerativt landbrug.
Nu går vi til hestens egen mund og spørger de fødevarevirksomheder der har taget det regenerative helt ind i virksomhedens værdisæt, men også sat det som et krav til deres fremtidige leverandører af råvarer. Og vi taler med en af Danmarks store jordbrugere, som er i gang med at sætte ploven mere eller mindre i lade, og taget fat i den regenerative ende af harven.
Vi har inviteret alle med omkring bordet til en ærlig og kærlig snak om den nye fugl, der er landet.