- De Samvirkende Købmænd
Bæredygtige fødevarer
- Fredag 16.00
- Fremtidens Fødevarer (Loen)
- Debat & samtale
- Bæredygtighed
- Fremtidens Fødevarer
- Grøn mad
Debatten om bæredygtige fødevarer har i første omgang fokuseret på, hvordan vi kan producere og forbruge mad på måder, der minimerer skade på miljøet, men fokus kommer i stigende grad til at fokusere mere og mere på forbrugernes rolle.
Nye tiltag - som f.eks. det kommende statslige klimamærke - skal drive og motivere forbrugerne til at efterspørge og købe mere bæredygtige fødevarer. Det skal ske genne informerede valg og ændringer i vores forbrugsmønstre, hvor vi bl.a. skal spise mindre kød og mere plantebaseret kost.
Spørgsmålet er, hvad skal der til for, at vi får ændret forbrugernes vaner? Er forbrugerne villige til at skifte kødet ud med mere bæredygtige landbrugsvarer?
Vi tager temperaturen på, hvem der efterspørger bæredygtige fødevarer og om kunderne rent faktisk køber dem, når de står ved køledisken.