- Økologisk Landsforening
Er sunde, grønne måltider hospitalernes nye medicin?
- Fredag 12.00
- Nykøbing F. Teater Foyer
- Debat & samtale
- Grøn mad
- Sundhed
- Økologi
I Danmark er vi i gang med en grundlæggende omstilling af samfundet, for at reducere vores klimaudledninger. Dette gælder også for det danske sundhedsvæsen, som står for 6% af den danske C02-udledning. Her står de danske hospitaler for langt størstedelen af sundhedsvæsenets udledning.
Et af flere mulige værktøjer til grøn omstilling af danske hospitaler, er implementeringen af sunde, grønne måltider i hospitalskøkkenerne. Her kan hospitalerne effektivt finde CO2-reduktioner, hvis man serverer måltider der følger de officielle kostråd, med fokus på lokale og grønne råvarer i sæson.
Men hvor gode er mulighederne for en sådan omstilling? Hvilke udfordringer er der for hospitalerne? Er udbuddet af lokale, grønne råvarer i sæson tilstrækkeligt? Og hvilken rolle kan økologien og det økologiske spisemærke spille?
Denne debat vil dykke ned i de muligheder og begrænsninger, som hospitalerne kan møde på deres vej mod at blive ‘grønne hospitaler’, der serverer sunde, grønne måltider, og hvad der skal gøres politisk for at bane vejen.